10.000 kamenčkov prijaznosti že v delu

10. julija, 2019
Foto: Humanitarček

Se spomnite kamenčkov prijaznosti, ki so jih leta 2015 delili člani društva Humanitarček kot podporo bolnikom z multiplo sklerozo? Prve pakete je izdelala likovna sola Atilem. Ideja pa je do danes zrasla in kamenčki so postali zaščitni znak Mednarodnega dneva prijaznosti.

Lani jih je več tisoč preplavilo Slovenijo – akciji so se pridružili vrtci, šole … “Nasli smo jih tudi na onkološkem inštitutu. Že lani smo po končani akciji napovedali, da je letošnja ideja 10.000 kamenčkov,” povedo v društvu Humanitarček. Kamenčke so tako lesto prostovoljci začeli izdelovati že marca, kolonije in posamezniki že barvajo kamenčke.

Kako se lahko pridružimo simpatični akciji prijaznosti?

Kamenčke lahko barva vsak. “Plaže so prav primerne za kraj barvanja. Na kamenčke lahko kaj  narišete ali napišete dobro misel. Od barv pa lahko izberete akril ali tempere, ki jih polakirate. Lahko tudi lak za nohte,” pravijo v društvu.

Kamenčke nato bodisi predate Humanitarčkom ali pa jih “kopičite” doma. 13. novembra, na Mednarodni dan prijaznosti, pa bomo z njimi preplavili Slovenijo.

“Lahko pa že sedaj kakšnega kje pustite in opazujete reakcijo,” še dodajo v društvu.


Več na Facebook strani Humanitarčka v prihajajocih mesecih.

 

(Visited 60 times, 1 visits today)