Izolacija: Kako si organizirati dan in krajšati čas? 1. del

16. marca, 2020
Barbara Rudolf

Izolacija za preprečevanje širjenja novega koronavirusa bo učinkovita le, če se je bomo striktno držali in ostali doma. V ta namen smo poiskali brezplačne digitalne vsebine, ki bodo pregnale dolgčas in narisale nasmeh na obraz.

Sončne dneve izkoristite za sprehod v naravi, pri čemer pa pazite na razdaljo z ostalimi sprehajalci, posebej pozorni bodite tudi na razkuževanje kljuk. Sicer pa naj ta dva tedna v čimvečji meri velja: #ostanidoma.

Izolacija dan 2: torek

Dopoldne bomo izkoristili za raziskovanje sveta števil. Vsi učenci, dijaki, študentje pa tudi drugi iskalci znanja, ki bi radi osvežili, poglobili ali pa usvojili novo znanje, Astra je pravi kraj, kjer nas čaka novo matematično znanje.

Namig za kosilo: Kuskus

Po popoldanskem počitku prezračimo stanovanje in se odpravimo na balkon, ali teraso, če nimamo te možnosti, odpremo okno na stežaj in s pomočjo vodene spletne aerobike do dobra razgibamo telo.

Pred spanjem otroke popeljimo v čarobni svet pravljic, da bodo sanje še slajše. Odrasli pa poslušajmo tisto knjigo, za katero v hitrem tempu nikoli ni bilo časa. Angleške knjige lahko poslušamo 30 dni brezplačno, slovenske klasike pa prav tako lahko prebiramo brezplačno.

Izolacija dan 3: sreda

Sredino dopoldne preživimo skupaj z našimi šolarji in se zabavajmo z interaktivnimi vajami, ki so razporejene po težavnosti in temah.

Namig za kosilo: Gratinirani makaroni.

Popoldne bomo izkoristili za spoznavanje joge na balkonu ali pri odprtem oknu … razgibano telo in dobro počutje sta zagotovljena.

Sredin večer zaključujemo z risankami, za odrasle pa Netflix ponuja mnogo filmov in serij, prvih 30 dni brezplačno.

Izolacija dan 4: četrtek

Današnje dopoldne bo namenjeno naši neizpolnjeni želji po novem znanju. Smo si vedno želeli na tečaj španščine, a nikoli nismo našli časa za to, zdaj ga imamo in še 30 dni popolnoma brezplačni dostop do več kot 300 spletnih tečajev, med drugim tudi španščine.

Namig za kosilo: Zelenjavna juha.

Popoldan bomo popestrili s preprostimi vajami z lastno težo, na domačem balkonu. Pa še nasvet: če nas slučajno sosed ogovarja, kaj to počnemo, ga prijazno povabimo zraven.

Večerna sprostitev bo tokrat v družbi predstave Lutkovnega gledališča Ljubljana, Ti loviš!

Izolacija dan 5: petek

Pred skokom v vikend, bomo petkovo dopoldne namenili branju. Aplikacija Kobi prinaša inovativna in uveljavljena orodja za učinkovito učenje branja. V Kobi knjižnici je kakovostna literatura, ki je 30 dni na voljo popolnoma brezplačno.

Namig za hitro sladico: Čokoladna poslastica.

Popoldne se bomo razgibali s pomočjo pilatesa.

Petkov večer zaključimo s predstavo polno smeha, Moj bodoči bivši mož

Nadaljevanje sledi …


Preberite tudi: Kaj početi na deževen dan – kako zaposliti otroke?

(Visited 225 times, 1 visits today)