Zimske temperature so nas zaobjele, prihaja pa tudi sezona prehladov. Da bi se proti njim borili kar se da naravno in uspešno, smo izbrskali star recept, ki zagotavlja prav to. Juha pa je tudi zelo okusna!
Sestavine:
- 4 čebule, nasekljane
- 50g naribanega ingverja
- 2 stroka sesekljanega česna
- 7 skodelic juhe (lahko piščančje ali zelenjavne)
- 1 sesekljan strok srednje pekočega čilija
Priprava:
Čebulo, česen in ingver dajte v večjo posodo in nežno pražite na majhnem ognju približno 2 minuti. Dodajte jušno osnovo in zavrite. Mešajte, dokler se ve sestavine ne zmehčajo. Dodajte še čili in kuhajte še 5 minut. Postrezite vročo, najbolje z domačim kruhom.
Različice juhe:
- Če ne marate pekoče hrane, izpustite čili.
- Za bolj krepko juho, dodajte še korenje in bučo. Ko je oboje kuhano, zblendajte.
- Če želite iz juhe narediti glavno jed – enolončnico, dodajte še narezane gobe, brokoli, riž ter piščanca ali fižol.
Vir: healthy-holistic-living.com
(Visited 149 times, 1 visits today)