Sveža vitaminska spomladanska vrtna solata

18. aprila, 2020

Dnevi so že topli, zimska kosila in krepke jedi smo dali malo na stran … Na vrtovih že poganja solata, mlada čebula, tudi paradižnike je že moč dobiti, rukola uspeva odlično. Na travnikih in v naravi vse kipi od barv, naj bo tako tudi na jedilni mizi.

Osnovne sestavine (za 12 oseb):

  • 3 večje glave zelene solate
  • 200 g regrata, rukole ali mlade špinače
  • 9 paradižnikov

Dodatki za popestritev solate (po izbiri):

  • 300 g mladega sira v slanici ali feta sira ali mocarele
  • 150 g koruze
  • 3 narezani sveži pori ali mlade čebule ali 12 rdečih redkvic
  • 150 g kuhane leče
  • 6 naribanih korenčkov

Za osvežitev pri kosilu poskrbi velika skleda mešane solate, ki si jo lahko zajamemo kar na krožnik h glavni jedi. Najbolje je, da preliv (olje in kis) in sol ponudimo posebej. Mešanico naredimo po svojem okusu. Okrasimo z vejicami peteršilja.

Solata je lahko tudi samostojen obrok, sploh za večerjo, ali pa ob njej ponudimo le malo mladega krompirja ali pa le pečen kos ribe ali mesa. Tako bomo naslednji dan bolj fit za gibanje v naravi!

(Visited 124 times, 1 visits today)