Site icon Lupa portal

Pohorski lonec

Recept savinjske regije

Sestavine: (za 40 do 45 oseb)

  • 0,80 kg teletine
  • 1,20 kg svinjine
  • 1,20 kg perutninskega mesa brez kosti
  • 2 kg krompirja
  • 1 kg čebule
  • 0,50 kg hamburške slanine
  • 0,10 kg ali manj suhih gob v prahu
  • 1,40 kg jurčkov
  • 0,30 kg lisičk
  • Kis vloženih kumar po okusu
  • 1,20 kg na jušni osnovi kuhanega ješprenja
  • Poper, sol, majaron, lovor, timijan, origano, peteršilj, česen (vse začimbe uporabljamo v zelo majhnih količinah)
  • Olje, moka po potrebi, voda za zalivanje

Priprava:

Na vroči maščobi prepražimo sesekljano čebulo. Nato dodamo na kocke narezano slanino; potem damo pražiti telečje meso, nato še svinjsko in perutninsko. Začinimo s sesekljanim česnom, dodamo začimbe in gobe. Zalijemo z juho. Dodamo še posebej kuhan na kocke narezan krompir in posebej skuhano ješprenovo kašo, ki smo jo pred kuhanjem namakali čez noč. Vse to pomešamo in prevremo. Nazadnje dodamo kis in sesekljan peteršilj.

Recept prispevali: TIC Slovenske Konjice

(Visited 216 times, 1 visits today)
Exit mobile version