Miške!

18. februarja, 2020
Miške

Miške so enostavna sladica, ki se je ponavadi lotimo v pustnem času – pripravljene so hitreje od krofov, tudi pohrustamo jih ponavadi hitreje – saj jih lahko naredimo v majhni, ‘en griz’ velikosti.

Sestavine:

  • 4 skodelice moke
  • 2 navadna jogurta
  • 2 jajci
  • 1 pecilni prašek
  • 2 žlici sladkorja
  • ščepec soli
  • po želji malo ruma
  • olje za cvrtje
  • po želji sladkor v prahu za posip

Priprava:

Zmešamo jajci in sladkor, nato dodamo še vse ostale sestavine, razen olja in sladkorja v prahu. V posodi segrejemo olje za cvrtje. Iz mase z žličko oblikujemo kroglice in jih polagamo v posodo tako, da so prekrite z oljem. Kdaj so ocvrte, opazujemo po barvi – v 3 do 5 minutah. Poberemo jih iz olja in položimo na papirnato brisačko. Po želji miške potresemo s sladkorjem v prahu.

Namig: nekateri v testo dodajo tudi limonino lupinico, nekateri pa delajo miške tudi s skuto.

 


Nazaj na kategorijo KULINARIKA IN BABIČINI RECEPTI.

(Visited 202 times, 1 visits today)