Jesenska zelenjavna juha s sirovimi kruhki

5. novembra, 2017

Sestavine:

Za juho:

  • 1 manjši por
  • 2 manjša korenja
  • 1 strok česna
  • 1 krompir
  • 1 žlica sesekljanega rožmarina
  • ½ žlice sladkorja
  • 400 g kuhane čičerike
  • 3 žlice sveže nasekljanega peteršilja
  • 800 g pelatov

Za kruhke:

  • 8 rezin francoske štruce
  • 1 strok česna
  • 50 g naribanega edamca

Priprava:

Krompir olupite in ga narežite na manjše koščke. Prav tako sesekljajte por, korenček in česen. Zelenjavo stresite v posodo, zalijte z jušno osnovo in začinite s sladkorjem in rožmarinom. Posolite in popoprajte. Na majhnem ognju kuhajte približno 15 minut, toliko, da se zelenjava zmehča. S paličnim mešalnikom gladko zmiksajte pelate in jih dodajte k juhi. Vmešajte še čičeriko in peteršilj. Kuhajte na majhnem ognju in občasno premešajte.

Kruhki: Strok česna razpolovite in z njim natrite rezine kruha. Razporedite jih na pekač in v pečici zapecite do zlato rjave barve. Nato jih vzemite iz pečice, jih obrnite in posujte z naribanim sirom. Ponovno jih za kratek čas postavite v pečico, da se sir raztopi in rahlo zapeče.

Kruhke postrezite k še vroči juhi. Dober tek!

(Visited 104 times, 1 visits today)