Istra je dobila svojo torto – z refoškom in fritulami!

26. septembra, 2019
Foto: Jaka Ivančič

Torto z imenom Sladka Istra so zasnovali v koprski Kavarni Triglav in »istrske elemente« vključili tako v njeno zunanjost kot tudi v same sestavine. Med njimi med drugim najdemo mandlje, breskve, kutino, refošk, zavajon in še marsikaj zanimivega, zgornjo plast torte pa krasijo okusne istrske fritule.

V sodelovanju s koprsko Kavarno Triglav je nastala torta Sladka Istra. Občinstvo jo bo lahko premierno poskusilo ta konec tedna na Sladki Istri, po tem pa bo v stalni ponudbi kavarne.

Kot pravijo v Turistični organizaciji Mestne občine Koper, kjer se je porodila ideja o torti Sladke Istre, je bila njihova želja, da bi s torto Sladke Istre obiskovalce destinacije Koper na najslajšo prireditev spominjali skozi vse leto. Na zamisel so se odzvali v kavarni Triglav, kjer so zasnovali zanimiv recept, ki temelji na pretežno istrskih sestavinah. »Torto bomo obiskovalcem premierno ponudili na naši stojnici na Sladki Istri ta konec tedna, potem pa bo v stalni ponudbi naše kavarne«, pojasnjuje Nace Šumrada Smole iz Kavarne Triglav.

 

Vir: TO Koper

(Visited 284 times, 1 visits today)