Ideje za kuhanje: Rdeča čebula na 5 načinov

23. februarja, 2020

Rdeča čebula je izredno zdrava, saj, tako kot rdeče vino bolj kot belo vsebuje več kvercetina kot bela. Kvercetin je flavonoid, močan antioksidant. Rdečo čebulo lahko uporabljamo skoraj v kateri koli jedi namesto običajne, še posebej pa z njenim okusom in barvo zadanemo v nekaterih receptih …

1. Rdeča čebula v paradižnikovi omaki

Paradižnik in karamelizirala čebula tvorita nepozaben okus. Omako lahko uporabite samo za k pašti, lahko pa ji dodate tuno, morske sadeže ali pršut.

2. Vinska omaka za zrezke

Rdeče vino z rdečo čebulo – dodate še malo gorčice in začimb in dobili boste pravo slavnostno omako za zrezke.

3. Čebulna solata

Na krogce narezana čebula, ki ima znotraj čudovit konrast bele in vijolične barve, bo popestrila vsako solato – tako krepko zimsko solato kot tudi poletno paradižnikovo pa seveda krompirjevo. Ali pa okisamo le čebulo!

4. Polnjena čebula

Čebuli odrežemo “dno”, da je ravno, ter vrh, nato pa jo izdolbemo, tako da ostanejo 3 do 4 plasti. Izdolbeno čebulo prepražimo, dodamo poljubno zelenjavo, meso ali riž, nadevamo čebulice ter jih spečemo v pečici!

5. Čebulni obročki

Čebulo narežemo na obročke, jih povaljamo v testu ter ocvremo. Doma narejeni čebulni obročki resda odišavijo dom, a so preverjeno precej boljši od kupljenih.

 

(Visited 420 times, 1 visits today)