Gobova juha

23. septembra, 2016

<![CDATA[Sestavine:
(za 6–8 oseb oz. približno 10 skodelic juhe):

  • 1 skodelica vode
  • 1 rjava čebula, narezana
  • 4 skodelice vode
  • 4–6 gob, narezanih na kocke ali lističe
  • 2 velika, rdeča krompirja, olupljena in narezana na kocke
  • 1 majhen sladek krompir ali jam, olupljen in narezan na kocke
  • 2 rezini zelene, sesekljane
  • 2 čajni žlički suhih zelišč (npr. italijanske ali provansalske mešanice)
  • 1 čajna žlička suhe bazilike
  • 1 čajna žlička mlete paprike
  • 1 čajna žlička mletega česna
  • 1 čajne žličke mlete čebule
  • 1 čajne žličke mletega muškatnega oreška
  • 1 skodelica vode
  • 10–12 gob, narezanih na kocke ali lističe
  • 1 skodelica rastlinskega mleka (najbolje nesladkanega mandljevega)

Priprava:
Med stresanjem ponve in z dodatkom žlice ali dveh vode pokuhajte čebulo, dokler ne postane mehka in postekleni. Dodajte 4 skodelice vode, gobe, krompir, sladki krompir ali jam, zeleno, zelišča in začimbe ter kuhajte na šibkem ognju, dokler se krompir ne zmehča (približno 10–15 minut).
Dodajte 1 skodelico vode in vse skupaj s paličnim mešalnikom zmešajte v skoraj tekočo mešanico (dobro je pustiti nekaj manjših kosov). Lahko uporabite tudi običajni mešalnik tako, da juho razdelite na dva dela in zmešate v mešalniku ter jo nato vrnete v lonec.
Ko je juha zmešana, dodajte preostale gobe in kuhajte na šibkem ognju 15–20 minut, dokler gobe niso mehke. Vmes občasno premešajte. Lonec odstavite z ognja in vmešajte rastlinsko mleko. Takoj postrezite.
 ]]>

(Visited 119 times, 1 visits today)