6 najpogostejših napak, ki jih naredimo kadar kuhamo testenine

18. maja, 2020

Testenine so rešitev v tistih dneh, ko nam zmanjka časa za kuhanje ali pa se nam enostavno ne ljubi. Že nekaj malo truda lahko skledo testenin spremeni v resnično okusno jed. Izogibati se moramo le nekaj napakam, ki jih delamo najpogosteje.

1. Uporaba premajhnega lonca

Čeprav je pomivanje velikih loncev velikokrat prava nadloga, pa to nikakor ni izgovor, da uporabimo manjšega! Testenine je vedno bolje kuhati v velikem loncu in veliko vode. Več prostora v loncu pomeni, da se testenine lahko med kuhanjem premikajo. Bolj se bodo premikale manj bodo lepljive in tudi bolj enakomerno kuhane.

2. Ne počakate, da zavre voda

Bodite potrpežljivi in počakajte, da voda res zavre, preden vanjo stresete testenine. Če jih v vodo stresete prehitro, bo trajalo še dlje, da bo voda zavrela. Testenin pa v tem času ne boste kuhali, ampak le namakali v topli vodi, ki bo spremenila njihovo teksturo.

3. Dodajanje olja v vodo

Nekateri v vodo, v kateri kuhajo testenine, dodajajo olje, da se ne bi sprijele. To je popolnoma nepotrebno, saj se te ne bodo sprijele, če jih kuhate v dovolj velikem loncu. Prav tako morajo ostati malo lepljive, da se nanje dobro prime omaka.

4. Zavržete vodo, v kateri se kuhajo testenine

Slana, škrobnata voda lahko končni jedi doda piko na i. Prihranite majhno količino vode in jo dodajte omaki. Škrob bo omako povezal in ji pomagal, da se bolje oprime testenin.

5. Omako polijete na testenine

Zadnja faza kuhanja testenin lahko jed resnično izboljša ali poslabša. Preprosto dejanje, ki vam vzame zelo malo časa, je, da testenine minuto ali dve pred koncem kuhanja pretresete v posodo z omako in jih do konca skuhate kar v omaki.

6. Serviranje testenin na krožnik

Tudi, če je omaka, ki ste jo pripravili gosta, je jed bolje servirati v skledi, ali globokem krožniku. Ukrivljena posoda, bo testenine dlje ohranila tople in prav tako jih boste lažje jedli.


Preberite tudi: Katera omaka s katerimi testeninami?

(Visited 466 times, 1 visits today)