Site icon Lupa portal

10 nenavadnih parov hrane, ki se v resnici ujemajo

Že preprosta misel, da bi združili dve določeni sestavini hrane, ki sta si popolnoma različni, je dovolj, da izgubimo apetit. V zadnjem času pa kuharji različnih priznanih restavracij eksperimentirajo in na spletnih omrežjih prikazujejo divje kombinacije živil, za katere bi morali dvakrat premisliti, če bi jih zares poskusili. A pozor! Naj bodo še tako nenavadne, te kombinacije so pravzaprav zelo okusne!

Testenine in kremni sir ali sirni namaz

Stopnja nenavadnosti: 1/10

Seveda, ste že slišali za testenine v kombinaciji z majonezo, toda najljubši sirni namaz na peresnikih? Rahlo nenavadno, kajne? A verjemite, je zelo okusno! Kremni sir se bo stopil v kremno omako in po nekaj urah v hladilniku bomo imeli odlično solato iz testenin.

Kokakola in piščanec

Stopnja nenavadnosti: 2/10

Naslednjič, ko boste pripravljali piščanca, mu poskusite dodati kokakolo. Kislina v kokakoli bo zmehčala piščančje meso in v njem ohranila okus. Piščanca lahko popražite na kokakoli, še bolje pa je, da pripravite marinado.

Jagode in solata caprese

Stopnja nenavadnosti: 3/10

Morda bi rekli, da sladke jagode ne spadajo v slano solato, kot je solata caprese. Ne drži! Ko jagode prelijemo z balzamičnim kisom in začinimo z listi bazilike, njihov sladki okus postane še izrazitejši. “Hrana za bogove!” pravijo nekateri.

Jajca in javorjev sirup

Stopnja nenavadnosti: 4/10

Čeprav obe sestavini najdemo na seznamu za zajtrk, pa se običajno tam nikoli ne znajdeta ob istem času. A poskusite nekaj novega! V kombinaciji s tekočim rumenjakom, se javorjev sirup spremeni v odlično omako. Če imate morda raje umešana jajca, pa javorjev sirup polijte čeznje in uživajte v polnem okusu.

Arašidovo maslo in pleskavica

Stopnja nenavadnosti: 5/10

Pripravimo si odličen arašidov hamburger! Kombinacija dveh živil, ki jo uporabljajo v več restavracijah. Zamenjajte slanino z arašidovim maslom in uživajte v okusu.

Borovnice in zrezek

Stopnja nenavadnosti: 6/10

Kaj ponavadi jeste ob zrezku? Krompir? Običajno nekaj slanega, kajne? Kaj pa pravite na borovnice? Ta nenavadna priloga bo dala zrezku sladek, poletni okus. Lahko jih potresete po vrhu ali pa pripravite borovničevo omako. Zrezek tako postane prava antioksidantna hrana.

Sol in lubenica

Stopnja nenavadnosti: 7/10

Čeprav niste še nikoli pomislili, da bi lubenico, preden jo pojeste, posolili, je vredno poskusiti. Dodatek soli bo okrepil okus lubenice, če pa soli dodate še malo limoninega soka, bo lubenica zares zasijala.

Kisle kumarice in sladoled

Stopnja nenavadnosti: 8/10

Ne le, da je ta kombinacija odlična mešanica sladkega in slanega, ima tudi nekaj koristi za zdravje. Sol v kislih kumaricah je bistvenega pomena za krvni obtok in celični metabolizem, medtem, ko sladkor in maščobe, ki jih najdemo v sladoledu dajejo telesu energijo. Kombinacija, da je kaj! Pojejte najprej kumarice in nato sladoled ali pa kumarice v sladoled pomakajte – po vaši želji, mi nikogar ne obsojamo!

Sirovi “smokiji” in mleko

Stopnja nenavadnosti: 9/10

Kombinacija, ki jo je odkrila spletna stran Pepper, sirovi “smokiji” in mleko je kombinacija, ki se nam morda sliši zelo nenaravno in je ne bi poskusili. Toda pomislite še enkrat! Ker so “smokiji” narejeni iz koruze – ki je tudi sestavina večina žitaric, ki jih jemo z mlekom – to nenadoma ni več tako neobičajna kombinacija, kajne?

Kava in pomarančni sok

Stopnja nenavadnosti: 10/10

Imamo zmagovalca najbolj nenavadnih parov! Pomarančni sok in kava morda dobro delujeta eden ob drugem, a da bi ju zmešali skupaj? Seveda, zakaj pa ne? Nekaj kapljic pomarančnega soka bo iz kave pregnalo grenkost, poleg tega pa je pomarančni sok precej manj masten kot sta mleko ali smetana.


Poglejte tudi ta trend: Kombinacija hrane in rož na krožnikih (FOTO).

(Visited 245 times, 1 visits today)
Exit mobile version