Srečanje slovenskih županj

15. oktobra, 2019
Foto: Rečica ob Savinji (https://www.obcina-recica.si/)

11. oktobra je na Rečici ob Savinji potekalo 4. srečanje Kluba županj. Ana Rebernik, županja občine gostiteljice, je predstavila razvojne izzive občin in potenciale za nadaljnji razvoj.  Županje so na čelu 22 slovenskih občin, srečanja pa Rečici ob Savinji pa se je udeležilo 11 članic Kluba.

Druženje se je začelo v občinskih prostorih, kjer so županje s prijetnim programom presenetili najmlajši iz vrtca, na zajtrku pa ni manjkalo zgornjesavinjskih dobrot, kot sta želodec in »mohot«. Po pozdravu županje Rebernikove je občino predstavila direktorica občinske uprave Majda Potočnik. Županje so se sprehodile po prenovljenem trškem jedru in se nato odpravile v Kamp Menina, kjer je lastnik in direktor Jure Kolenc spregovoril o pasteh turizma.

Ravno razvoj kakovostnega turizma je bila zelena nit petkovega srečanja, o turističnih izzivih pa je v Medgen borzi spregovoril Roman Matek, nekdanji direktor Zdravilišča Laško. Županje sta, kot so povedali na Občini Rečica ob Savinji, navdušili gornjegrajski zeliščarki Maja in Amanda, ki sta predstavili kulturo pitja čaja ter pomen besede »baba«, kot ga razlaga pater Geržan. Srečanje so županje v sproščenem druženju, ob izmenjavi izkušenj in dobrih praks, zaključile na turistični kmetiji Dobrovc, kjer so prav tako poskrbeli za meni z jedmi, ki so značilne za Zgornjo Savinjsko dolino.

 

Vir: Rečica ob Savinji

(Visited 31 times, 1 visits today)